Cranio week (1)

Van 28 september tot 3 oktober is de nationale cranio week – een goed moment om kennis te maken met Cranio en voor je gezondheid te zorgen?

belangrijke aandachtspunten zijn dan: 

  • voldoende bewegen vooral ook in de buitenlucht
  • gezonde voeding
  • voldoende slaap
  • ontspanning
  • stress vermijden en anders verweken
  • aanraking

Cranio kan jou hierin ondersteunen!
Tijdens een cranio behandeling is er veel aandacht om je lichaam te laten ontspannen. Door middel van zachte aanraking wordt het lichaam ondersteund om de opgeslagen spanning weer los te laten. Cranio brengt ook weer in beweging wat vast is gaan zitten. Bij een goed functionerend lichaam kunnen weefsels en vloeistoffen optimaal (zonder blokkades) bewegen en stromen. Om blokkades los te maken wordt gekeken wat er nodig is. Soms is er aandacht nodig voor de concrete fysieke klachten en soms ligt de oorzaak in de emotionele kant, en dan is hier aandacht voor nodig.

Aanraking speelt een belangrijke rol bij stressreductie, de verbetering van cognitieve functies, het kunnen omgaan met tegenslagen en het verbeteren van je immuunsysteem, dit hebben verschillende onderzoeken reeds aangetoond .

Met behulp van aanraking kom je makkelijker in contact met je eigen lichaam. Daarmee wordt een ander belangrijk doel van de behandeling, het leren om de signalen van je lichaam sneller op te merken en te weten wat er nodig is om je lichaam rust en herstel te geven, vergemakkelijkt.

Hiermee krijg je tools in handen om meer in balans te zijn.

Heb je zin om te ervaren wat cranio voor jou kan beteken? Of weet je iemand waarvan je denkt diegene zou dit nu goed kunnen gebruiken?

In de nationale cranio week kun jij je aanmelden voor een proefbehandeling van een half uur voor 20,-€. De proefbehandelingen kunnen tot medio november in overleg ingepland woeden. Hiervoor en voor meer informatie kun je mailen onder kirsten@craniohouten.nl of mij onder 0624979324 bellen.